Празник на лалето в Истанбул

Понеделник, 21 Юли 2014 08:37 | Печат | Е-мейл |

 

КРАСОТАТА НА ИСТАНБУЛ  - Денят и нощта се сливат за да се открие една прелестна гледка. Европа и Азия подвластни на красотата на приказните лалета.

Дати на заминаване: 12.04.2018

Цена: 159 лв.

1-ви ден:

София– ИстанбулОтпътуване от София, в 20.00 ч по маршрут София-Пловдив-Свиленград. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден:

Истанбул

Пристигане в Истанбул сутринта. При възможност настаняване в хотел веднага. В 8,30 започва панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор” – чудо на строителната техника, фото – пауза край Босфора. Посещение на най-големия парк в Истанбул – Емиргян, в който по случай фестивала са засяти почти 2 милиона лалета от 112 различни вида. Посещение на Желязната църква Свети Стефан. Обиколката продължава около 4 часа. Връщане в хотела. Настаняване. Кратка почивка.

Около 14,00 часа по желание /срещу допълнително заплащане/посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.

Вечерта – по желание – вечеря в атракционно заведение с традиционна турска шоу програма и ориенталски танци. Нощувка.

3-ти ден:

Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу допълнително заплащане) разходка с корабче по Босфора”новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др.

По желание* срещу допълнително заплащане - посещение на султанския дворец „Долмабахче”.

По желание* срещу допълнително заплащане - посещение на Истанбулската Венеция - МОЛ ВИА ПОРТ ВЕНЕЦИЯ. Място, което си заслужава да се види. Това е един от най-новите молове в космополитния град, пренасящ ни в Италия и по-специално във Венеция. Освен обичайния шопинг, всеки може да се качи на гондола и да си направи обиколка из каналите на Истанбулската Венеция.

 

Вечерта срещу допълнително заплащане - имате възможността да се включите в традиционната обиколка, позната сред туристите под името "Нощен Истанбул". Ще се разходим из града, който никога не спи. Ще посетим известната улица Истиклял и площад Таксим. Връщане в хотела. Нощувка.

 

4-ти ден:

Одрин –СофияЗакуска. В 08.30 ч. отпътуване за град Одрин. Пристигане преди обяд в търговската част на града. Престой за шопинг, обяд и разходка. Възможност за разглеждане на джамията – “Селимие”. Отпътуване за България в 16,00 часа. Късно вечерта пристигане в София, след 22,00 часа.

Цената включва:

Транспорт с конфортен турситически автобус

Две нощувки със закуски в хотел 3* в района Лалели

Гранични и магистрални такси

Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 65 г.

Водач от туристическата агенция

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Застраховка с по-високо покритие
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

Цени на допълнителните екскурзии към 12.01.2018 г.:

 • Посещение на църквата "Света София" – 20 евро

 

 • Посещение на двореца "Топкапъ сарай" – 20 евро
 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод 4 часа - 15 евро

 

 • Посещение на небостъргача "Сапфир" – 22 евро

 

 • Ресторант с турска програма – 25 евро

 

 • Разходка с корабче по Босфора – 17 евро

 

 • Посещение на двореца "Долмабахче сарай" – 25 евро

 

 • Посещение на VIA PORT VENECIA - 15 eвро

 

 • Нощна автобусна обиколка на Истанбул с посещение на площад Таксим – 12 евро

 

 

 

   ВАЖНО: Входните такси за музеите задължително са в турски лири!!

Необходими документи: международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването

Забележка 1: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти

Забележка 2:

 • Програмата е валидна при 40 плащащи участника

РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАПИСВАНЕ

Резервации за екскурзиите на „Молина Травел” се извършват в офисът на фирмата или в бюрата на оторизираните от фирмата туристически агенции в цялата страна. Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните екскурзии или 50% от стойността на самолетните екскурзии и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва най-късно 15 дни преди началната дата на отпътуването.

АНУЛАЦИИ И РЕКЛАМАЦИИ

При отказ на клиента от пътуване, фирмата му възстановява стойността на пакета при следните удръжки:

 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването-в размер на депозита;
 • от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването-50% от общата стойност на пътуването;
 • от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването- 80%; от общата стойност на пътуването
 • под 14 календарни дни преди датата на пътуването- 100% от общата цена на организираното пътуване

“МОЛИНА ТРАВЕЛ” ЕООД притежава задължителна застраховка по чл.42 от ЗТ “Отговорност на туроператора” от „ ЗАД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ” със седалище гр. София, бул. „Княз Дондуков ” № 59,  застрахователна полица № 13160171320000006/08.05.2017 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 08.05.2017 г., до 24.00 ч. на 07.05.2018г. с лимит на отговорност 50 000лв. Туроператорът има възможност да предложи на туристите сключването на застраховка "Отмяна на пътуване". 

 Вече можете да се възползвате от новите услуги, които предлага Молина Травел. При нас може да направите хотелски резервации за цял свят. При нас може да резервирате хотелско настаняване според Вашите собствени предпочитания.

Научете повече