Условия за записване

РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАПИСВАНЕ
Резервации за екскурзиите на „Молина Травел" се извършват в офисът на фирмата или в бюрата на оторизираните от фирмата туристически агенции в цялата страна. Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните екскурзии или 50% от стойността на самолетните екскурзии и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва най-късно 15 дни преди началната дата на отпътуването.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
За страните от Европейския съюз Ви е необходима валидна лична карта. Внимание: за автобусните екскурзии на „Молина Травел", които преминават през страни извън ЕО, Ви е необходим валиден задграничен паспорт. Необходими са и медицинска застраховка и съответната изискуема сума дневни пари. Няма други специфични медицински и здравни изисквания. За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната. Чужди граждани, желаещи да пътуват с „Молина Травел", трябва да се информират за режима на техните страни със страните, включени в съответната екскурзия и да имат предвид, че ако са влезли в България с лек автомобил, трябва, преди да напуснат страната, да оставят транспортното средство на митнически паркинг и да носят със себе си документ, удостоверяващ този факт.

ОТГОВОРНОСТИ
„Молина Травел" е туроператор с регистрация № РКК-01-6124.
„Молина Травел" носи пълна отговорност за качеството на всички услуги, включени в програмата.
„Молина Травел" не носи отговорност за промени в пътуването, причинени от форсмажорни обстоятелства или по вина на авиопревозвач, круизни компании и фериботни линии.
„Молина Травел" не носи отговорност при връщане на турист от гранични власти или при неспазване от страна на туристите на законите на дадена страна, независимо дали те са запознати с тях или не.
„Молина Травел" не носи отговорност, ако някой турист се загуби, закъснее или не се яви на определена среща по време на изпълнение на организираното туристическо пътуване.

АНУЛАЦИИ И РЕКЛАМАЦИИ
При отказ на клиента от пътуване, фирмата му възстановява стойността на пакета при следните удръжки:

• от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването-в размер на депозита;
• от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването-50% от общата стойност на пътуването;
• от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването- 80%; от общата стойност на пътуването
• под 14 календарни дни преди датата на пътуването- 100% от общата цена на организираното пътуване

При възникнали условия за рекламации относно организацията и провеждането на програмите, рекламациите се приемат в писмен вид, в четиринадесетдневен срок след завръщането на клиента и при представяне на необходимите доказателства за неизпълнението или за некачественото изпълнение на услугата. „Молина Травел" се задължава да даде своя отговор в едномесечен срок от депозирането на рекламацията.
Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 30 туриста, а самолетните екскурзии - при минимум 6 туриста. В случаите на по-малко записали се клиенти, „Молина Травел" може да анулира провеждането на екскурзията, като уведомява записалите се клиенти не по-късно от 10 дни преди определената начална дата.

ЦЕНИ
Цените са пакетни, съгласно предложените програми. Цените са изработвани на 28.09.2015 г. при фиксинг на лева към щатския долар 1,75097 и на лева към еврото 1,95583. „Молина Травел" си запазва правото за корекции в цените при чувствителна девалвация на лева спрямо тези две валути или една от тях или при чувствително покачване цените на горивата. Пакетните цени не включват медицински застраховки за акутни заболявания (виж раздел „Застраховки" по-долу). Пакетните цени не включват входните такси за музеи, билети за разходки с корабчета, билети за метро и друг вид градски транспорт, джобни пари и пр.
Цените на автобусните и самолетните екскурзии са в лева и са на човек в двойна стая. В случаите, когато има различна цена за трети възрастен в двойна стая, това е ясно указано. Когато не е обявено намаление за трети възрастен в двойна стая, това значи, че няма такова. При цените за деца и младежи, формулировката дете/младеж + 1 или 2-ма възрастни означава дете/младеж с 1 или, съответно, 2-ма възр. в стая. Отстъпките не се прилагат при цените за деца и младежи и при круизите, както и при туристически пакети извън настоящия каталог. Цените на музеите, корабчетата и др. атракции, които „Молина Травел" е афиширал, са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност. Цените на кабарета, ресторанти, концерти и пр. датират от 28.09.2015 г., възможно е те да бъдат променяни.

ЗАСТРАХОВКИ
На всички туристи пътуващи в чужбина по програмите на „Молина Травел " се осигурява медицинска застраховка за времето на престоя им извън страната. Медицинската застраховка не покрива застрахователно събитие в резултат на хронични заболявания, всякакъв род стоматологични услуги, както и увреждания на здравето на застрахования вследствие употребата на алкохол или други упойващи вещества. Туроператорът има възможност да предложат на туристите сключването на застраховка "Отмяна на пътуване". Туроператора има сключен застрахователен договор по чл.42 от ЗТ – "Отговорност на туроператора" със ЗАД Алианц ".
При автобусните екскурзии, застраховката е групова и полицата се съхранява във водача на групата. При настъпване на застрахователно събитие, застрахованият е длъжен да изиска полицата от водача, в случай че последната не е у него, и да уведоми по телефона в необходимия срок асистанс компанията и/или застрахователя за настъпилото събитие. Телефонните номера на асистанс компанията и застрахователя са изписани в полицата.
"МОЛИНА ТРАВЕЛ" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" от „ ЗАД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ" със седалище гр. София, бул. „Княз Дондуков " № 59, застрахователна полица № 13160152110000003/08.05.2015 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 08.05.2015 г., до 24.00 ч. на 07.05.2016г. с лимит на отговорност 75 000лв.

Вече можете да се възползвате от новите услуги, които предлага Молина Травел. При нас може да направите хотелски резервации за цял свят. При нас може да резервирате хотелско настаняване според Вашите собствени предпочитания.

Научете повече